SeedBlink lanseaza programul ESOP Design pentru a sustine antreprenorii romani sa-si recompenseze angajatii prin actiuni, in colaborare cu Mavers Tax Advisory si Andronic x Partners

Programul este adaptat specificului juridic și fiscal din România.

esop-design-ro-01-1-

București, 20 Februarie 2024SeedBlink, în colaborare cu Mavers Tax Advisory și Andronic x Partners, a anunțat astăzi lansarea ESOP Design, o soluție all-in-one creata in premieră in Romania pentru startup-urile care doresc să integreze recompensarea angajaților prin părți sociale sau actiuni în strategia lor de creștere.

Prin experiența specialiștilor în domeniul juridic, fiscal și al gestionării digitale, acest pachet simplifică procesul de creare și gestionare a Planurilor de Opțiuni pentru Angajați (ESOP) pentru companiile românești, oferind fondatorilor uneltele și expertiza necesare pentru a implementa ESOP-uri eficiente, adaptate specificului juridic și fiscal din România.

Parteneriatul ESOP Design se aliniază angajamentului strategic al SeedBlink de a promova creșterea numărului de persoane care dețin părți sociale sau acțiuni în România și Europa. În 2024, SeedBlink își intensifică eforturile de a scala platforma de equity management Nimity, simplificând planurile de opțiuni pentru acțiuni pentru angajați, procesul de finanțare si comunicarea cu investitorii.

"Dorința de a include angajații în succesul startup-urilor este mai actuală ca niciodată. ESOP Design răspunde acestei nevoi oferind o cale simplificată pentru companii de a configura, lansa și gestiona planuri ESOP pentru angajați, asigurând astfel că cele mai performante talente sunt atrase, menținute și motivate.

Sinergia expertizei partenerilor din cadrul ESOP Design deschide calea pentru startup-uri de a cultiva antreprenoriatul în echipele lor. Integrând ESOP-urile în ecosistemul de startup-uri, aliniem interesele și contribuim la crearea următoarei generație de business angels din Europa. Vom extinde conceptul cu parteneri din mai multe țări în următoarele luni”, a afirmat Andrei Dudoiu, Managing Partner la SeedBlink.

Andreea Cosmănescu, Managing Partner la Mavers Tax Advisory, notează: “Scopul nostru colectiv este de a face ESOP-urile accesibile, cu o implementare rapidă și fără riscuri fiscale, astfel încât fondatorii să se bucure de o experiență de administrare simplificată. Ne dorim ca aceştia să dobândească cunoştințe fiscale noi şi necesare pentru expansiunea afacerii dincolo de granițele României prin această implementare de ESOP ce le permite să mărească retenția și motivația salariaților cheie.”

"ESOP-ul este inima unei companii, pentru că oamenii sunt cei care stimulează creșterea unui start-up alături de fondatori. Programul ESOP Design este menit să clarifice pe înțelesul tuturor conținutul unui astfel de program și să simplfice crearea, implementarea și gestionarea acestuia. Suntem bucuroși să contribuim la atingerea scopului strategic al SeedBlink și Nimity", a adăugat Ana Maria Andronic.

ESOP Design: simplificarea participării angajaților

Antreprenorii români interesați de parteneriatul ESOP Design pot participa la un eveniment ce va avea loc pe 27 februarie, într-un format online. Acesta va explora impactul pe care il pot avea Planurile de Opțiuni pentru Angajați (ESOP) asupra culturii și creșterii companiei. De asemenea, va oferi ocazia profesioniștilor și liderilor din industrie să discute despre promovarea unei culturi de succes și inovație în cadrul organizațiilor lor.

De la lansarea solutiei de equity management, Nimity, în luna iunie a anului trecut, SeedBlink a reușit să aducă pe platforma peste 10.000 de reprezentanți ai companiilor și actionarilor. În plus, a integrat eficient peste 2.500 de tabele de capitalizare ale companiilor și a facilitat ESOP-uri pentru peste 500 de beneficiari. Aceste realizări subliniază poziționarea SeedBlink ca singura platformă europeană care consolidează finanțare, equity management și tranzacțiile secundare pentru capitalul privat într-un ecosistem coeziv.

Despre SeedBlink

SeedBlink este o platformă de equity management și de startup investment specializată în tehnologie, care permite startup-urilor europene și acționarilor acestora să acceseze, să gestioneze și să tranzacționeze capitaluri proprii alături de investitori instituționali consacrați.

SeedBlink SA este înscrisă la Registrul Autorității de Supraveghere Financiară cu nr. PJR28FSFPR/400001 începând cu data de 03.11.2022 cu un pașaport UE, conform registrului furnizorilor de servicii de crowdfunding al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA). Contact la email: press@seedblink.com.

Despre Mavers Tax Advisory

Mavers Tax Advisory SRL este o firmă de consultanță fiscală cu experiență locală și internațională ce oferă clienților soluții fiscale personalizate, eficiente și conforme cu legislația aplicabilă, atât pentru persoane fizice, investitori sau antreprenori, cât și pentru start-up-uri, companii mici și mijlocii dar și pentru companii mari. Mavers Tax Advisory își dorește să ofere clienților săi liniștea fiscală deplină (“tax peace of mind”) astfel încât atenția lor să fie îndreptată spre a crea valoare adăugată mediului de afaceri. Contact la email: press@themavers.com

Despre Andronic x Partners

Andronic x Partners este o firma de avocatura cu o pozitie unica in ecosistemul tech din Romania. Echipa noastra de profesionisti sustine cu pasiune valori precum integritatea, excelenta si orientarea catre specificul clientului in fiecare proiect in care se implica. Cu anagjamentul ferm de a facilita business-ul clientilor sai, echipa Andronic x Partners lucreaza neobosit pentru a le proteja drepturile si interesele.

PublicatFebruary 20, 2024