SeedBlink deschide in Bulgaria prima sa filiala in afara Romaniei

Platforma de investiții intenționează să își accelereze extinderea în Europa în 2022

seedbling-bulgaria-ro

• SeedBlink, platforma europeană de investiții pentru startup-uri din domeniul tehnologiei, oferă acum o varietate de instrumente, oportunități și acces la soluții de piață investitorilor, partenerilor și noilor afaceri din Bulgaria.

• Condus de Angel Hadjiev, nou numit în funcția de Country Manager, biroul din Sofia completează planurile de extindere și creștere accelerată ale companiei.

• SeedBlink are deja parteneriate active în ecosistemul bulgar, precum și o comunitate de investitori locali interesați de oportunități tehnologice în stagiu timpuriu și de diversificarea portofoliului.

București, 28 Martie, 2022: Platforma europeană de investiții pentru companii de tehnologie, Seedblink, a deschis un birou în Sofia, Bulgaria, pentru a complementa planurile companiei de extindere și pentru a-și continua creșterea accelerată.

După ce a susținut startup-urile în a strânge 45 de milioane de euro în primii doi ani de la lansare, SeedBlink își propune să își accelereze extinderea în Europa în 2022. Condus de Angel Hadjiev, nou numit în funcția de Country Manager, biroul recent deschis în Sofia va oferi o gamă de instrumente pentru investiții și oportunități de startup-uri tehnologice, precum și acces de piață pentru investitori, startup-uri și parteneri locali.

„_Bulgaria are o reputație ascendentă în Europa Centrală ca hub de tehnologie, cu un ecosistem tehnologic în creștere, investitori vizionari și o comunitate de startup-uri în plină dezvoltare. Suntem entuziasmați să aducem în Bulgaria cel mai bun know-how de investiții și să extindem oferta de oportunități tehnologice de investiție europene cu bilete accesibile, oferind bulgarilor posibilitatea de a-și diversifica portofoliile. Aceasta este o oportunitate și pentru startup-uri de tehnologie locale, pentru a lansa campanii de finanțare participativă, pentru a fi sustinuți de persoane cu o avere netă semnificativă și pentru a scala mai bine_”, spune Andrei Dudoiu, Managing Partner și Co-fondator SeedBlink.

Angel Hadjiev, în noua funcție de Country Manager în Bulgaria, are peste 15 ani de experiență internațională în industria serviciilor financiare, cu accent pe fuziuni și achiziții, strângeri de capital și restructurări. Înainte de a se alătura SeedBlink, a fost director adjunct în cadrul Departamentului de Finanțe Corporative al Deloitte și manager de fond la Capital Investments Fund.

„_Știm cât de mult apreciază investitorii noștri expertiza piețelor locale, deci sunt încântat că Angel Hadjiev ni s-a alăturat și va conduce noua filială înființată în Bulgaria_”, afirmă Laurențiu Ghenciu, Chief Business Officer la SeedBlink.

Angel Hadjiev spune că, în ciuda faptului că munca adevărată de abia acum începe, echipa deja este mândră că a realizat o reușită importantă în strategia de creștere a SeedBlink – campania de succes Dronamics de la finalul anului trecut. „_Nu începem de la zero. Le mulțumim investitorilor privați bulgari, CEO Angels Club Sofia, Eleven VC, LaunchHub și Endeavour pentru încrederea și susținerea imensă pe care ne-au acordat-o până acum_”, afirmă Angel.

Reprezentanții Eleven Ventures, Dronamics și Sofia Angel Ventures și-au exprimat recunoștința cu privire la sprijinul valoros venit din partea SeedBlink.

„_Este o reală plăcere să lucrăm cu echipa energică SeedBlink, cu care împărtășim încrederea în potențialul antreprenorilor din Europa de Est. Datorită acestui parteneriat, campania Dronamics a atins cu succes o audiență internațională de investitori_”, afirmă Daniel Tomov, Partener în cadrul Eleven Ventures.

„_În calitate de adepți fermi ai procesului de democratizare a accesului la capital și oportunități, ne-au plăcut în mod particular profesionalismul echipei SeedBlink și platforma pe care aceștia au creat-o. Au făcut ca derularea campaniei să fie promptă și ușoară_”, a afirmat Svilen Rangelov, Co-fondator și CEO Dronamics.

„_SeedBlink este o platformă minunată de investiții care democratizează investițiile de tip angel, făcându-le accesibile unei părți mari din societate prin eficiența tehnologiei și targetarea inteligentă a mulțimilor_”, spune Milen Ivanov, fondator al Sofia Angels Ventures.

Cuprinzând ecosistemul investițiilor în startup-uri în Bulgaria, noua filială va lucra direct cu grupuri angel locale, VC-uri și investitori locali pentru a-i asista în diversificarea portofoliilor, pentru a se ocupa de nevoi de definitivare și sindicalizare, și pentru a susține startup-urile locale în accesarea de capital și de sprijin pentru scalare.

SeedBlink este o platformă specializată exclusiv în startup-uri de tehnologie europene, de la faza de precapital inițial până la Seria B. Până acum, a atras 10.000 de investitori din 50 de țări. Platforma a fost lansată în prima parte a anului 2020 ca o soluție echitabilă de finanțare participativă și acum unește investițiile private și creșterea de capital prin folosirea tehnologiei, expertizei și prin construirea comunităților puternice.

Peste 1.700 de startup-uri au fost evaluate, iar 60 dintre acestea, din opt țări, au lansat runde de finanțare pe SeedBlink. Printre cele mai mari runde de finanțare se numără FlowX, cu 1.6 milioane de euro (rundă de 7.3 milioane), Dronamics cu 950.000 de euro (rundă de 3 milioane), și SeedBlink, cu auto-listare, cu 1.1 milioane (rundă de 3 milioane).

Despre SeedBlink

SeedBlink este platforma de investiții cu cea mai rapidă creștere, specializată în găsirea, verificarea, finanțarea și scalarea startup-urilor europene de tehnologie. Viziunea noastră este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investiții care permite investitorilor și fondatorilor acces la oportunitățile, instrumentele și serviciile VC-urilor timpurii.

Comunitatea SeedBlink se află în centrul succesului platformei, alături de o selecție riguroasă de startup-uri tehnologice aflate în faza Seed până la Seria B și echipele lor pasionate. Mai multe detalii la www.seedblink.com.

PublicatMarch 28, 2022