Start-up-ul edtech Brio atrage o investiţie de 0,55 mil. euro de la Horia Manda şi Valentin Tăbuş, parteneri în AXXESS Capital.

Banii sunt parte a unei runde de 0,8 mil. euro, dintre care 160.000 de euro sunt disponibili prin platforma SeedBlink

brio-seedblink

Start-up-ul edtech Brio, care a dezvoltat o platformă digitală de evaluare educaţională, i-a atras în proiect pe Horia Manda şi Valentin Tăbuş, cei doi parteneri în AXXESS Capital fiind principalii investitori într-o rundă cu o valoare totală de 800.000 de euro, bani care vor fi utilizaţi pentru expansiunea companiei. Runda are loc la o evaluare a Brio de 5,5 mil. euro, dublă în raport cu cea stabilită la runda anterioară de finanţare, care a avut loc în urmă cu un an şi jumătate.

„Doi factori mă conving să investesc într-un business: calitatea grupului de oameni care stă în spatele produsului (aceasta fiind condiţia esenţială) şi perspectivele reale de creştere ale businessului. În plus, în cazul specific al lui Brio am văzut - pe lângă impactul imediat în transformarea digitală a educaţiei din România, prin premise ştiinţifice, aliniate timpurilor pe care le trăim - potenţialul de aplicare internaţională a proprietăţii intelectuale generate”, a afirmat Horia Manda despre investiţia în Brio.

Celor doi investitori li se alătură o nouă rundă de finanţare deschisă pe platforma SeedBlink, de 250.000 de euro. Membrii Brio Syndicate (SPV-ul contituit ca urmare a listării precedente pe platformă), care deţin deja calitatea de acţionar, şi-au exercitat dreptul de preempţiune la investiţii a priori deschiderii campaniei de finanţare. Astfel, după exercitarea acestui drept, valoarea disponibilă pentru campania de pe SeedBlink este de 160.000 de euro

PublicatJanuary 18, 2022