SeedBlink пуска Nimity, за да увеличи възможностите за дялово участие в Европа

Секция за пресата

SeedBlink пуска вторичен пазар, с който да осигури по-ранна ликвидност и допълнителни инвестиционни възможности за инвеститорите в стартъп компании

И променя правилата за индивидуалните инвеститори и стартъп екосистемата в Европа

seedblink-founders-secondary-market-1-
  • SeedBlink пуска вторичния пазар след получения ECSPR лиценз - пазар, изцяло фокусиран върху паневропейски технологични сделки и достъпен за български инвеститори;
  • Българските частни инвеститори вече имат възможност за по-ранна ликвидност и допълнителни инвестиционни възможности, предлагани от други частни инвеститори в цяла Европа;
  • SeedBlink скъсява все повече дистанцията между отделните инвеститори и възможностите за рисков капитал;
  • Със скорошното си разширяване в Белгия, Холандия и Люксембург и съществуващите вече офиси в Централна и Източна Европа, SeedBlink затвърждава позицията си в Европа;
  • ЕС започва да играе важна роля в глобалната технологична игра. Лицензът, съгласно Регламент 2020/1503 относно Европейските доставчици на услуги за колективно финансиране (или ECSPR), проправя път към първия истински европейски технологичен пазар, като осигурява конкурентоспособността на Европа в световен мащаб.

София, 9ти март 2023: SeedBlink осигурява възможност за по-ранна ликвидност на частни инвеститори с инвестиции в стартъпи, един от традиционно по-малко ликвидните класове активи, като променя правилата, които досега са определяли тази част от индустрията и класа актив. Преди това бяха проведени няколко пилотни проекта със съществуващи акционери. С настоящата версия на услугата, всички проверени инвеститори имат достъп до бюлетин и процеси за частно договаряне на оферти за продажба и покупка, като търговският достъп се разширява до всички рундове с дялово участие в портфолиото и се засилва контролът на инвеститорите върху процеса.

Вторичният пазар ще осигури по-ранна възможност за ликвидност на индивидуалните инвеститори в стартиращи предприятия, както и възможност за инвестиране (придобиване на акции) по всяко време в компании, които инвеститорите може да са пропуснали при реалното набиране на капитал по време на съответния рунд. SeedBlink е първата европейска платформа в ЦИЕ, която стартира своя вторичен пазар в съответствие с изискванията на директивата, като се фокусира ексклузивно върху технологични сделки в целия континент, включително и в България.

Клиентите на SeedBlink могат по всяко време да регистрират по електронен път интерес за участие във Вторичния пазар като купувач или продавач на платформата, заедно с количеството и цената на единица, която желаят да продадат или придобият. Цената може да се договаря между купувачите и продавачите чрез оферти и контраоферти. За да се осигури прехвърлянето на собствеността, дейностите ще се извършват от SeedBlink веднъж на всеки три месеца, което оптимизира процедурата за инвеститорите.

"Ликвидността беше най-търсената характеристика за индивидуалните инвеститори, за да диверсифицират портфейлите си със стартъпи", обяснява основателят и управляващ партньор на SeedBlink Андрей Дудойу. "Платформи като нашата дават възможност на частните инвеститори да инвестират директно в технологични стартъп компании, подкрепени от фондове за рисков капитал. Ние допринасяме за по-нататъшното демократизиране на индустрията, чрез разработването на вторични инвестиции, наричани още ‘secondaries’", добавя той.

"Ексклузивният фокус на платформата върху европейски технологични стартъпи и възможностите за пряко договаряне я отличават от другите вторични пазари. Заедно с внимателно подбрани инвеститори и технологични ентусиасти, нашето предложение се състои предимно от сделки, подкрепени от фондове за рисков капитал", споделя г-н Дудойу.

ЕС започва да играе в глобалната технологична игра

В свят, където променящите статуквото дигитални иновации оказват влияние върху всеки аспект на живота, координираните усилия могат да създадат среда, която да позволи на европейските предприятия да работят с необходимия капацитет и скорост, за да могат да се конкурират помежду си.

Унифицираният ECSPR регламент, който определя ясни процедури за първичните и вторичните пазари в цяла Европа, създава безопасна среда за трансгранични инвестиции в стартъпи. ECSPR осигурява конкурентоспособността на Европа в световен мащаб, като проправя пътя за първия истински европейски технологичен пазар, част от който са и българските стартъпи.

"Стартъп екосистемата в България се развива с впечатляваща скорост през последните години. Все повече обещаващи технологични стартиращи предприятия търсят инвестиции, които да им помогнат да се реализират в световен мащаб. Сега, нашият ECSPR лиценз ни помогна да реализираме възможност за по-ранна ликвидност за българските частни инвеститори, за да им осигурим по-голяма гъвкавост при подкрепата на местната екосистема", казва Ангел Хаджиев, директор за България в SeedBlink.

SeedBlink предоставя на индивидуалните инвеститори безпрецедентна възможност за директни инвестиции в европейски технологични компании на ранен етап на развитие, заедно с институционални инвеститори и фондове за рисков капитал, при същите условия, както при първични, така и при вторични сделки.

За първи път в технологичната индустрия SeedBlink позволява на физически лица да участват със суми от 2,500 евро. Благодарение на солидното си сътрудничество с водещи фондове за рисков капитал, сред които българските Eleven Ventures, LAUNCHub Ventures, Silverline Capital, Morningside Hill, Vitosha Venture Partners и Sofia Angels Ventures, SeedBlink може да предостави на инвеститорите ненадминато портфолио. Свързаните с България компании, които успешно са набрали средства чрез платформата, включват Dronamics, Alcatraz AI и QuarkXR. В момента, в платформата има още една отворена инвестиционна възможност от България за проптеха FlatAway, а до края на месец март се очаква да стартира рунд за набиране на капитал и за още една местна компания.

За SeedBlink

SeedBlink е специализирана платформа за рискови инвестиции в областта на технологиите, която дава възможност на бизнес лидерите да финансират европейски технологични стартиращи и развиващи се предприятия от най-висок клас заедно с утвърдени институционални инвеститори. Мисията на SeedBlink е да изгради ефективна инвестиционна инфраструктура за индивидуални и институционални инвеститори, които да работят заедно за финансиране на иновативни европейски технологични компании.

SeedBlink Crowd SA е регистрирана в регистъра на румънския орган за финансов надзор (ASF) под номер PJR28FSFPR/400001 от 03.11.2022 г. с паспорт от ЕС съгласно регистъра на доставчиците на услуги за групово финансиране на Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA). За контакт по имейл: press@seedblink.com.

Публикувано наMarch 09, 2023

Споделяне

Бъдете първите, които ще научат всичко за технологичните тенденции, европейския растеж, инвестициите и ще получат изключителен достъп до всички ресурси, предлагани от нашата общност!

Подобни статии

delia-iliasa

Делиа Илиаса

Управляващ партньор

SanoPass

SeedBlink е прозрачно решение, което свързва предприемачи с отлични бизнес планове с инвеститори на различни етапи от развитието им. Това е чудесен инструмент за нас, бих казала, който демократизиране на достъпа до финансиране.

costin-tudor

Костин Тудор

Съосновател и директор

Undelucram

Предвид ускорения растеж, който наблюдавахме в края на миналата година и началото на 2021 г., искаме нова капитализация, и то бързо. Това е мостов кръг, който ще използваме в продължение на една година, а предимствата, които Seedblink предлага, са бързината, с която успяхме да се регистрираме за финансиране, и опитът, който придобиваме в резултат на това публично листване, подобно на листване на фондовата борса.

dragoș-iliescu

Драгош Илиеску

Brio

В ранните етапи бяхме финансирани от няколко ангелски инвеститори, а преди година и половина - чрез кампания за групово финансиране на акции в SeedBlink. Разбира се, това се отрази положително на растежа ни по много начини, отчасти поради притока на парични средства, който очевидно беше крайно необходим, но в по-голяма степен поради факта, че отговорността ни към нашите акционери стана по-строга и ясна, като се въплъти в нашия пазарен подход.

catalin-mester

Kаталин Местер

VOXA

Препоръчвам SeedBlink без колебание на всеки основател, който набира капитал, особено на технологични стартъпи на ранен етап. SeedBlink е платформа за групови инвестиции, която също така ще осигури видимост на стартъпа за ангели и рискови инвеститори.

mihai-darzan

Михай Дарзан

Основател

Procesio

Основното ни очакване беше да съберем сумата, към която се стремяхме, и двата кръга, стартирани в Seedblink, надхвърлиха целите ни, така че сме много доволни от това! Въпреки че стартиралите кампании за финансиране бяха чисто финансови рундове, ние сме развълнувани, че всъщност получихме допълнителна подкрепа от някои от инвеститорите, които решиха да се включат и да ни помогнат да генерираме осведоменост за продукта, когато могат.

svilen-rangelov

Свилен Рангелов

Dronamics

С екипа на SeedBlink веднага си допаднахме, тъй като техният опит в областта на груповото инвестиране беше очевиден и подходът им, който не толерира загуба на време, наистина ни допадна. В края на краищата набирането на средства е само средство за постигане на целта и ни хареса как екипът на SeedBlink наистина се фокусира върху това да ни подкрепи и да свърши нещо.

kimmo-rytkönen

Киммо Риткьонен

Income

Провеждането на кръга на финансиране беше като всяко друго набиране на средства; трябваше да бъдем активни в нашата общност, както и в общността на инвеститорите на SeedBlink. След стартирането всичко се случи много бързо, а SeedBlink организира няколко питч събития за инвеститори, които сметнахме за много полезни за динамиката на кръга.

evelina-necula

Евелина Некула

Съосновател и маркетинг директор

Kinderpedia

Уникалната стойност на SeedBlink се дължи на комбинацията от демократичен достъп до финансиране, подкрепата на общността, която стои зад платформата за стартъп инвестиции, ноу-хау и ресурси, които SeedBlink предоставя на стартиращите компании.

tinu-bosinceanu

Тину Босинчеану

Upgrade Education

Важно е да потърсите и изберете платформа, която ви допада, с която споделяте мисията си, платформа и нейните хора, с които смятате, че можете да имате добри работни взаимоотношения. Имаме отлични взаимоотношения занапред; С екипа на SeedBlink говорихме много и поддържахме връзка по много въпроси и мисля, че това беше важно. Да имаш хора, които вярват в идеята ти, е от голяма полза.

dan-vidrașcu

Дан Видраску

Изп. Директор

VOXA

SeedBlink направи (инвестиционния) процес безпроблемен. Оценяваме цялата подкрепа, която професионалният екип на SeedBlink ни оказа.

ioan-iacob

Йоан Якоб

Основател

FLOWX.AI

Наистина ни хареса работата със SeedBlink. Постигнахме целта си за набиране на средства в рамките на няколко часа след стартирането. Около 100 инвеститори се присъединиха към нашата визия и инвестираха почти 2 милиона долара във FLOWX.AI чрез стаята за частни сделки. В същото време подготовката на кръга на финансиране беше отлично упражнение за целия ни екип, а ние получихме и почувствахме подкрепата на членовете на екипа на SeedBlink, които поеха ролята на консултанти.

Загледахте ли се във футъра? Не оставяйте любопитството си тук, разгледайте още!

Инвестирането в новосъздадени предприятия е свързано с рискове, включително загуба на капитал, неликвидност, разводняване, липса на дивиденти. То е подходящо само за инвеститори, способни да оценят и понесат тези рискове.Във всеки случай то трябва да се извършва само като част от диверсифициран портфолио (т.е. портфолио, в което инвестициите в стартиращи предприятия представляват само част от общите инвестиции или активи). Преди да инвестирате, моля, прочетете предупрежденията за риска, които са достъпни на адрес https://seedblink.com/generalterms, както и свързаните с рисковете разпоредби на споразумението за улесняване на инвестициите, което ще Ви бъде предоставено за съответната кампания. SeedBlink не носи отговорност за каквато и да е информация, предоставена от стартиращи предприятия, дори ако е разпространена чрез или от SeedBlink. Seedblink не ви предоставя никакви други консултантски услуги. Решението за инвестиране е само ваше.Ако се нуждаете от помощ при оценката на решението за инвестиране, трябва да се консултирате с професионален консултант. Съобщенията и документацията, които получавате от SeedBlink или стартиращите предприятия, не са проверени или одобрени от румънските или европейските власти. Нищо в това съобщение не може да се счита за предложение за продажба или покана за предложение за покупка на ценни книжа на лице в юрисдикция, на което или в която такова предложение, покана или продажба са незаконни.