6 Bit Education vrea finanțare pentru Graide, o soluție de EdTech bazată pe AI

6 Bit Education, o companie de tehnologie specializată în dezvoltarea de software pentru optimizarea procesului de acordare a notelor prin intermediul Graide, vizează o rundă de investiții de 835.000 de euro pe SeedBlink, platforma europeană de crowdinvesting pentru startup-urile tech.

6 Bit Education vrea finanțare pentru Graide, o soluție de EdTech bazată pe AI

Investitorul principal este un fond din Marea Britanie, care a investit deja 468.000 de euro, alături de SFC Capital, investitor existent, ce face o rundă de follow-on în valoare de 117.000 euro. Prin SeedBlink, pentru investitorii de retail, sunt disponibili 300.000 de euro, investiția minimă fiind de cel puțin 2.500 de euro.

6 Bit Education, un startup din Marea Britanie de tehnologie pentru educație, a dezvoltat Graide, o soluție care utilizează inteligența artificială pentru a elimina repetiția din procesul de notare, pentru a calcula notele, pentru a se sincroniza cu sistemele de management ale universității și pentru a genera rapoarte, economisind timpul profesorilor.

Această soluție reduce volumul de muncă al profesorilor pentru evaluari prin învățarea modul în care aceștia oferă note și feedback.

Prin această nouă rundă de finanțare, 6 Bit Education vrea să mărească echipa de vânzări, să îmbunătățească produsul și soluția de AI pentru recunoașterea răspunsurilor scurte și a imaginii. Pe termen lung, 6 Bit Education are în plan să intre pe segmentul gimnazial și liceal, unde volumul de muncă al profesorilor este extrem de mare.

6 Bit Education este un start-up fondat la sfârșitul 2019 de către personalul și doctoranzii pasionați de tehnologie de la Departamentul de Fizică Teoretică al Universității din Birmingham. Dr. Manjinder Kainth, Robert Stanyon și George Bartlett și-au propus să simplifice procesul de acordarede note în timp ce lucrau alături de profesorii Dr. Austin Tomlinson, Dr. Jonathan Watkins și Nicola Wilkin (director pentru educație pentru Colegiul de Inginerie și Științe Fizice). Astfel, ei au dezvoltat Graide, o platformă care utilizează Inteligența Artificială pentru a simplica munca profesorilor în procesul de notare.

Echipa a creat de asemenea, un consiliu consultativ care include specialiști în tehnologia educației, unul dintre experți făcând parte anterior din echipa unui “unicorn” EdTech.

În aprilie 2020, 6 Bit Education a primit finanțare de la Seed Enterprise Investment Scheme (SEIS) prin Startup Funding Club pentru a construi platforma și primii clienți.

aide acceptă atât lucrările scrise de mână cât și pe digitale. De asemenea, permite studenților să utilizeze recunoașterea optică a caracterelor. Acesta calculează automat notele, se sincronizează cu sistemele de management educațional al universităților, oferă statistici și un rezumat al problemelor comune. Toate notele pot fi revizuite de către un profesor și pot fi actualizate continuu, cu usurință.

Procesul de notare contribuie la suplimentarea orelor de lucru; în 2020, în jur de 31% dintre profesorii din Marea Britanie au lucrat mai mult de 51 de ore săptămânal, dintre care 11 au fost pentru notare. Universitățile din Marea Britanie cheltuiesc aproximativ 130 de lire (155 de euro) anual pentru fiecare student pentru notare și feedback. În ciuda acestui fapt, întrebările despre calitatea și promptitudinea feedback-ului sunt în mod constant cele care obțin cele mai mici punctaje în Sondajul Național al Studenților.

„Una dintre cele mai importante părți în procesul de educație este obținerea de feedback și modul în care reacționăm când îl primim astfel încât să ne dezvoltăm de-a lungul timpului. Oferirea de feedback este o muncă extrem de costisitoare. Universitățile cheltuiesc 2,3 miliarde de lire sterline (2,74 mld. euro) pe an pentru munca ocazională pe oră pentru a oferi feedback, iar profesorii petrec până la 11 ore săptămânal din timpul personal pentru a nota și a oferi feedback. Notarea se îndepărtează de activitățile didactice valoroase precum interacțiunea față în față și este principala cauză pentru care profesorii demisionează" a comentat dr. Manjinder Kainth, CEO al 6 Bit Education.

PublicatNovember 24, 2021

CEO & co-fondator

SeedBlink a creat un ecosistem vital pentru startup-urile aflate la început de drum, echipând antreprenorii cu know-how, încurajând printr-o serie de tool-uri, discuții sincere și uneori incomode dar necesare despre riscuri și vulnerabilități, dar și prin facilitarea unor conexiuni cu investitori care împărtășesc viziunea fondatorilor și pot contribui la succes. Am apreciat suportul constant din partea lui Eric și a întregii echipe în toate etapele campaniei. Mulțumim mult! :)

„Fiind o platformă care servește doar companiilor de tehnologie, SeedBlink este capabil să conecteze start-up-ul cu mai mult decât bani. Investitorii SeedBlink sunt în primul rând tehnocrați care nu numai că înțeleg obiectivele companiei de strângere de fonduri, dar sunt, de asemenea, capabili, după finanțare, să contribuie cu oportunități de afaceri. Pragul minim de investiții și accentul pe tehnologie diferențiază SeedBlink de alte platforme de strângere de fonduri. O soluție perfectă pentru orice tech start-up care caută finanțare inteligentă”.

Mihai Cepoi

Jobful

Pentru noi această rundă de bridge a fost prima experiență de capital crowdfunding. Lucrând cu echipa SeedBlink, am văzut un grad foarte ridicat de profesionalism, am avut o experiență foarte bună și ne bucură mult rezultatele acestei campanii. Dintr-o perspectiva de vizibilitate și impact, așteptăm nerăbdători luna ianuarie pentru a putea capitaliza oportunitatea acestor noi oportunități. Ca gând, pentru toți antreprenorii din România, cred că formatul oferit de SeedBlink poate fi un bun reality check dar și o super oportunitate de a atrage investiții în business-urile lor.

Linda Vasilescu

R-CREATE

O campanie pe Seedblink este un eveniment în sine, care poate propulsa compania care se listează în cu totul altă sfera de interes, atât pentru zona de business cât și pentru publicul larg. Pe noi colaborarea cu Seedblink ne-a făcut să constatăm că există un număr neașteptat de mare de oameni preocupați de zona economiei circulare, și ne-a ajutat să ne canalizăm energia în această direcție. Seedblink este o construcție inedită în contextul românesc, echivalentă cu inovația și incandescența unui adevărat incubator.

Adrian Stratulat

Co-Fondator

iziBAC

Recomand cu căldură și altor startupuri aflate în căutarea unei finanțări pre-seed sau seed să apeleze cu căldură la SeedBlink. Prin equity crowdfunding, dar și mentorat și prin toolurile de autoevaluare puse la dispoziție, SeedBlink acoperă o nișă pe care alte grupuri de angels, VC-uri sau alte alternative o acoperă doar parțial sau chiar deloc. Și dincolo de fondurile atrase prin SeedBlink, faptul că un start-up a trecut prin validarea și mentoratul oferit de echipa SeedBlink reprezintă un badge de încredere extrem de valoros - simți ca antreprenor că ai trecut la următorul nivel.

Raluca Stratulat

iziBAC

SeedBlink este o platformă unică în România prin ceea ce oferă - nu doar acces la finanțare, dar și o experiență facilă de optimizare a propriei afaceri. Utilizând expertiza echipei SeedBlink, start-upurile care aleg să se listeze aici obțin mentorat și sfaturi extrem de valoroase de la antreprenori, analisti, investitori și experți PR pentru care ar fi plătit mult mai mult în altă parte. Din aceste considerente aș putea spune că SeedBlink a fost pentru mine mai mult decât o platformă unde am reușit cu succes să atragem fonduri; a fost o experiență de creștere, un ecosistem de oameni foarte faini și de buni profesioniști și per total, o prezență foarte necesară și valoroasă în ecosistemul startupurilor din România și nu numai.

Gabi Bartic

COO

BRIO

Aș recomanda SeedBlink oricărui start-up care dorește să valideze, public, că are un business valid, viabil și finanțabil. Ca oameni de business, știm că în vânzarea one-to-one contează chimia pe care cei doi parteneri o au. Acest proces ”one-to-many”, extrem de transparent și serios pe care SeedBlink îl propune, reprezintă pentru orice business incipient o gură de oxigen și un boost de încredere de care fără îndoială are nevoie orice start-up. Validarea pe care ți-o dă un număr mare de investitori care cred în tine este, mărturisesc, neprețuită.

Evelina Necula

Co-Fondator & CMO

Kinderpedia

Crowdfunding-ul este o opțiune validă de finanțare, mai ales pentru start-up-urile cu impact social. Pe lângă acces la capital, o astfel de rundă îți aduce alături o multitudine de oameni motivați, viitori ambasadori ai afacerii tale. Pe o piață pe care devine din ce în ce mai dificil să comunici în mod autentic și relevant, cred că este foarte valoros să îți amplifici mesajul prin vocea unor oameni de afaceri cu credibilitate, clienți, parteneri etc. Campania de pe SeedBlink ne-a adus o vizibilitate semnificativă, într-un moment cheie pentru Kinderpedia.

Valeriu Filip

Co-fondator & Managing Partner

SecurifAI

Trecuți prin aceasta experiență, nici nu mai concepem cum ar putea un start-up inovator să se dezvolte sănătos fară un suport de acest gen; trebuie să fii realist și să conștientizezi că sunt sute de start-up-uri cu idei similare cu ale echipei tale, și diferența o poți face doar mizând pe transparență și rigurozitate în fața unui juriu avizat. Alternativa este să te bazezi pe noroc chior și chiar să-ți meargă; să speri că ești suficient de avizat și experimentat și că acel cashflow la început de drum te va ajuta să treci peste pivotări, incertitudini și alți competitori din piață.

Laurenţiu Niţă

Fondator & CEO

Quarks Interactive

SeedBlink a devenit pentru noi mai mult decât o platformă de crowdfunding. Echipa din spate a rămas și acum, după încheierea cu succes a campaniei, advisors ai noștri. Sunt oameni cu experiență vastă, uniți de un puternic obiectiv comun: de a aduce schimbări majore practicilor de investiții actuale în Europa. Suntem foarte bucuroși că acum facem parte din familia SeedBlink.

Andrei Vasile

SanoPass

Procesul în întregime a fost foarte rapid, ai o interacțiune directă cu fondatorii SeedBlink. Nu ne-am sfiit niciodată să-l sunăm pe oricare dintre ei ca să cerem feedback; ne-au provocat foarte mult - de asta credem că trebuie să fii pregătit înainte să ai un astfel de interviu. Cât despre campanie - s-a încheiat în mai puțin de o oră, deși avea alocate 30 de zile.

Mihai Dârzan

Fondator & CEO

Ringhel

Campania pe Seedblink este o opțiune transparentă și rapidă pentru strângere de fonduri pentru start-up-urile care doresc să-și accelereze creșterea. Campania de crowdfunding a fost una intensă, primind tot sprijinul și deschiderea echipei SeedBlink, atât din punct de vedere strategic, cât și operațional. Deși listarea noastră a fost una atipică, echipa noastră și echipa Seedblink au lucrat împreună, spre un obiectiv comun, acest lucru ducând la atingerea și depășirea țintelor inițiale în doar 3 zile. Succesul campaniei ne-a creat vizibilitate atât în țară cât și în străinătate.